In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Jan Hoek

visual artist (NL) website

 1. sweet crazies

  slides, 2012, 7 min

  Shown at L&F over spijt (18–01–2019)

 1. studio visit
 1. Waarom je niet altijd alles hoeft te begrijpen

  Over dingen niet begrijpen

  Ik ben het gewend om dingen niet te begrijpen. Films, muziek, poëzie, politieke toespraken, ik kan nooit navertellen waar het over ging (of hoogstens zoals iemand als de Damschreeuwer zoiets zou navertellen.)
  Het is niet dat ik dom ben, het heeft vooral met concentratie en geheugen te maken. Al kan het ook zo zijn dat ik toch wel dom ben, maar dat ik door het te analyseren ik mezelf voorhoud dat ik niet echt dom ben.

  Tegenwoordig vinden mensen het belangrijk om dingen te begrijpen. Met kunst geldt bijvoorbeeld voor steeds meer mensen dat als zij het niet begrijpen het ook niet gemaakt hoeft te worden. Aan de andere kant van het spectrum vind je intellectuelen die juist bezig zijn om alles wel te begrijpen, en net zoals ik met mijn domheid, proberen ze om met veel analyse en moeilijk vakjargon moeilijk begrijpbare dingen toch een plekje te geven in deze wereld. Alleen begrijpen zij vaak dingen niet waar niet veel aan te begrijpen is.
  Lost & Found is een eenmaandelijkse avond voor verdwaald beeld en geluid. In de praktijk houdt dit in dat kunstenaars, filmmakers, schrijvers, wetenschappers en gewone stervelingen komen vertellen over projecten die ze nergens anders kwijt kunnen, die ze gevonden hebben, die mislukt zijn of die niet in hun oeuvre passen. Het is een avond waar dingen getoond worden die moeilijk in een kader te plaatsen zijn en daarom niet altijd gelijk te begrijpen zijn. En de ene keer is het moeilijk te begrijpen omdat het juist moeilijk is en gaat over ingewikkelde en specifieke onderwerpen en de andere keer is het moeilijk te begrijpen omdat het gewoon is wat het is.

  Written for L&F Theatrum Anatomicum (08–11–2013)

 1. Jan helpt (Jan helps)

  2013, presentation, 10 min

   

   

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (11–01–2013)