Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Jan Hoek

beeldend kunstenaar (NL) website

 1. sweet crazies

  dias, 2012, 7 min

  Shown at L&F over spijt (18–01–2019)

 1. atelierbezoek
 1. Waarom je niet altijd alles hoeft te begrijpen

  Over dingen niet begrijpen

  Ik ben het gewend om dingen niet te begrijpen. Films, muziek, poëzie, politieke toespraken, ik kan nooit navertellen waar het over ging (of hoogstens zoals iemand als de Damschreeuwer zoiets zou navertellen.)
  Het is niet dat ik dom ben, het heeft vooral met concentratie en geheugen te maken. Al kan het ook zo zijn dat ik toch wel dom ben, maar dat ik door het te analyseren ik mezelf voorhoud dat ik niet echt dom ben.

  Tegenwoordig vinden mensen het belangrijk om dingen te begrijpen. Met kunst geldt bijvoorbeeld voor steeds meer mensen dat als zij het niet begrijpen het ook niet gemaakt hoeft te worden. Aan de andere kant van het spectrum vind je intellectuelen die juist bezig zijn om alles wel te begrijpen, en net zoals ik met mijn domheid, proberen ze om met veel analyse en moeilijk vakjargon moeilijk begrijpbare dingen toch een plekje te geven in deze wereld. Alleen begrijpen zij vaak dingen niet waar niet veel aan te begrijpen is.
  Lost & Found is een eenmaandelijkse avond voor verdwaald beeld en geluid. In de praktijk houdt dit in dat kunstenaars, filmmakers, schrijvers, wetenschappers en gewone stervelingen komen vertellen over projecten die ze nergens anders kwijt kunnen, die ze gevonden hebben, die mislukt zijn of die niet in hun oeuvre passen. Het is een avond waar dingen getoond worden die moeilijk in een kader te plaatsen zijn en daarom niet altijd gelijk te begrijpen zijn. En de ene keer is het moeilijk te begrijpen omdat het juist moeilijk is en gaat over ingewikkelde en specifieke onderwerpen en de andere keer is het moeilijk te begrijpen omdat het gewoon is wat het is.

  Written for L&F Theatrum Anatomicum (08–11–2013)

 1. Jan helpt

  2013, voordracht, 10 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (11–01–2013)