Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Alma Mathijsen

schrijver en beeldend kunstenaar, website

 1. Uitburgeren

  video, 2006, 5 min

  Shown at L&F over spijt (18–01–2019)

 1. Vergeet de meisjes

  Alma leest de herinneringen aan een vriendschap. 
  ​Vergeet de meisjes, een roman waarin twee vrouwen besluiten zich aan de wereld te onttrekken verschijnt in september bij De Bezige Bij.

  preview, 8 min

  Shown at L&F knalfuif (07–07–2017)

 1. Lost & Found op atelier bezoek
 1. Ik heb het koud

  Eerste vertolking van de hit 'Ik heb het koud' met Gover Meit nog voor de officiele lancering.

  2013, optreden, 5 min

  Shown at L&F The Flugelbus (01–03–2013)

 1. Vlinderopera

  Alma vertelt over haar vader die in de jaren zestig met de Insekten Sekte de Vlinderopera schreef, als aanklacht tegen het toenemend gebruik van insecticiden, wanneer er ineens vanuit de coulissen, twee meisjes in vlinderkostuums zingend en spelend naar voren komen fladderen en een nummer uit deze wonderlijke opera uitvoeren.

  Met Kirila Kraal en Milena Haverkamp.

  2012-1969, opera, 15 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (11–05–2012)

 1. Over Lost & Found

  “Hier, op deze plek, in De Waag, werd voor het eerst in de wereld een mens opengesneden." Ramses, de vierjarige zoon van Julia van Mourik, creatief directeur van Lost & Found, kijkt zijn moeder ongelovig aan.
  “Echt?”
  Over vijf uur moet ik hier, waar mensen zijn opengesneden, de Vlinderopera opvoeren. Dat is een muziekstuk dat mijn vader meer dan veertig jaar geleden heeft gemaakt met de Insekten Sekte. Een groep kunstenaars uit de jaren 60, die treurden om de langzame verdwijning van de vlinder, protesteerden tegen de geest van die tijd. Met de bladmuziek in mijn hand sta ik in mijn pyjama op tafel in mijn woonkamer. Ik lees de eerste zin hardop: ‘Moeder, waar zijn de vlinders henen?’ Ik zie mezelf kort in de spiegel en besluit dat ik me moet aankleden.

  Written for L&F Theatrum Anatomicum (11–05–2012)