In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Rens van der Knoop

Poet, writer (NL), website

  1. op een aangename manier misbruikt

    Er is geloof ik iets als de gefragmenteerde ervaring die veel gebruikt wordt in de kunst: twee of meer facetten worden tegen elkaar afgezet zodat er tussen hen in een nieuw inzicht kan ontstaan. En vaak is de subtiliteit waarmee dit gebeurt een van de criteria aan de hand waarvan de kwaliteit van zo'n kunstwerk wordt beoordeeld. De kunstenaar moet het, vindt men, suggereren en niet ronduit zeggen. Het belang van de toeschouwer, zijn zelfstandigheid, moet in acht genomen worden, want de toeschouwer is kwetsbaar, de toeschouwer is intelligent.

    Het is een ongemakkelijke verhouding, een breekbaar verband tussen consument, producent en curator. De ruimtes, galeries en podia waarin ik mag bezichtigen worden er steriel van, en dan, opdringerig in hun kaalheid.

    De charme van deze avond, van het nonchalante, het onaffe en het ongepolijste is dat het idee zijn onfeilbaarheid verliest en deel wordt van de schiftende veelzijdigheid van maker en toeschouwer: het idee als geleefd, gedeeld en, zodoende, onvolledig ding.

    Written for L&F Paradiso (08–01–2016)