In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Marian Cousijn

art historian and writer (NL), website

  1. Vallen

    Op 19 juni, bijna de langste dag van het jaar, valt de schemering traditiegetrouw tergend langzaam. Ook als het buiten niet warmer wordt dan 13 graden en de lucht al dagen wit met lichtgrijze wolken is. Het is een mooie avond voor Lost & Found in de Oude Kerk. De hardnekkige kampvuur-geur die zich eerder vandaag in mijn haar heeft genesteld mengt zich met de sacrale wierooklucht. Ik loop een rondje over de afgesleten grafstenen, ontdek er eentje met een familienaam die bijna de mijne is (ze stierf in 1681, 20 jaar en zes maanden oud). Het plafond is zo ver weg dat je hoogtevrees krijgt als je lang naar boven kijkt. Het past wel bij het thema van de avond: vallen. 

    We verzamelen ons in een zijkapel, waar we op stoeltjes plaatsnemen en een tijdje naar een hypnotiserende projectie van David Ortiz Juan turen. Dan is het tijd voor het eerste programmaonderdeel: een film van Richard John Jones, een kunstenaar met een bril, geblondeerd haar en een pluizige gestreepte trui. We zien beelden van een glasheldere zee, soms gaat de camera kopje onder. De soundtrack is heel mooi, dromerig en sferisch.

    Written for L&F oude kerk (19–06–2015)