In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Caroline Ruijgrok

writer (NL), website

  1. Projecttapijt

    Ze spelt een naamkaartje op mijn blouse en plakt er een oranje stickertje op: ik hoor bij de groep die wordt rondgeleid aan de hand van een tentoonstelling die hier in 1998 te zien was. ‘Maar ga eerst maar een drankje halen,’ zegt ze, en neemt me mee naar de receptieruimte.

    Op haar blouse zie ik dat de vrouw Julia heet. Via een hal, betegeld als het voorportaal van een zwembad, kom ik in een bakstenen ruimte. Verbaasd kijk ik rond. De monumentale gevel waartegen ik buiten mijn fiets parkeerde noch de marmeren ontvangsthal waar ik mijn jas ophing, voorspelden dat ik mijn blik zou laten glijden over een saaie muur, opgesmukt met prikborden en eentonige portretten van mannen van middelbare leeftijd. Lost & Found is vanavond te gast in het Trippenhuis, waar sinds 1812 de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) is gevestigd. ‘Welkom in het crematorium,’ roept Julia me guitig toe. 

    Written for L&F Trippenhuis (06–03–2015)