Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Caroline Ruijgrok

schrijver, website

  1. Projecttapijt

    Ze spelt een naamkaartje op mijn blouse en plakt er een oranje stickertje op: ik hoor bij de groep die wordt rondgeleid aan de hand van een tentoonstelling die hier in 1998 te zien was. ‘Maar ga eerst maar een drankje halen,’ zegt ze, en neemt me mee naar de receptieruimte.

    Op haar blouse zie ik dat de vrouw Julia heet. Via een hal, betegeld als het voorportaal van een zwembad, kom ik in een bakstenen ruimte. Verbaasd kijk ik rond. De monumentale gevel waartegen ik buiten mijn fiets parkeerde noch de marmeren ontvangsthal waar ik mijn jas ophing, voorspelden dat ik mijn blik zou laten glijden over een saaie muur, opgesmukt met prikborden en eentonige portretten van mannen van middelbare leeftijd. Lost & Found is vanavond te gast in het Trippenhuis, waar sinds 1812 de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) is gevestigd. ‘Welkom in het crematorium,’ roept Julia me guitig toe. 

    Written for L&F Trippenhuis (06–03–2015)