Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Tycho Posthumus

beeldend kunstenaar, Instagram

 1. Lost & Found

  Gepubliceerd in Mister Motley, 12-10-2018

  Mijn goede vriend Brutus was bezig om een tafel voor mij te bouwen voor in mijn kamer. Ik lag op bed en aanschouwde hoe hij hevig in de weer was met zijn nieuwe Japanse trekzaag. We moesten wel een beetje opschieten want ik had om 21:00 een afspraak ergens. Ik was erg moe en had weinig zin om nog de deur uit te gaan, bovendien was het kijken naar hoe iemand ingenieus van wat hout een tafel in elkaar flanst een erg fijn en meditatief tijdverdrijf.

  Waar moet je zijn dan?
  Ja bij zo’n kunstding, ik moet daar gaan filmen
  Wat ga je filmen dan?
  Ik weet het niet zo goed, volgens mij zijn het allemaal performances en dingen die niet perse als kunst worden gezien, maar dat misschien wel zijn..
  Oke oke.. Maar ik wil wel deze tafel eigenlijk afbouwen
  Ja ik kan je bellen als ik klaar ben daar, of ga mee.. misschien vind je het wel leuk
  Kost ‘t geld? Ik moet ook nog eten trouwens
  Nee ik kan je gratis meenemen, eten is daar ook
  Oke ja ik join wel
  Oke ai, dan moeten we wel nu nu gaan

  Written for L&F Theatrum Anatomicum (05–10–2018)

 1. video
 1. ZzZZZZZzzZZ

  We sjouwen stoelen naar de zijkant van de ruimte zodat de vlakke vloer vrijkomt, we worden verzocht te gaan zitten op onze hurken, billen, knieën. Er wordt een matras over ons heen getild dat blauw licht geeft. Daarop neemt Tycho Posthumus plaats, de capuchon van zijn hoodie tot over zijn ogen getrokken. Vanaf zijn laptop bestuurt hij een reeks bewerkte beelden die we op het scherm te zien krijgen. Blauwe badslippers, vingers met sop, hoge kerkramen, zesarmige figuren, schilderijen van goddelijke interventies, een eindeloze trap. Op een tweede scherm worden de dezelfde beelden uit elkaar getrokken en in elkaar geschoven. Op de achtergrond klinkt een machtig koor.

  Performance, 2017, 10 min

  Shown at L&F theatrum anatomicum (10–02–2017)