Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Thomas Möhlmann

schrijver (NL), website

  1. ‘Good night. I’m not allowed to speak Dutch tonight. So I give you a little introduction in English, to my ultra short stories.’ De eerste dichter/schrijver van de avond articuleert aarzelend, maar houdt zijn microfoon vast als een rockster.

    In de statige Kamer 28 van het Lloyd Hotel, onder vier lampconstructies die 19e eeuws aandoen, met elk zeven grote lichtbollen onder en zeven kleinere boven, is flink wat verwaaid en verregend volk samengekomen om te luisteren naar vijf ‘Writers in their own language’. Het is vrijdagavond, we hebben de eerste werkweek van het nieuwe jaar achter de rug, een week van zware windstoten en de aanslag op Charlie Hebdo. Tijd om eens rustig te luisteren naar een reeks deels of geheel onbegrijpelijke voordrachten. Niet de aard, maar de taal van de gepresenteerde werken staat direct begrip in de weg, en dat wordt bewust zo gelaten: pas achteraf kan het publiek vertalingen bemachtigen van de optredens in het Fries, Russisch, IJslands en Reto-Romaans.

    Written for L&F Writers in their own language at Lloyd Hotel (09–01–2015)