Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Nyk de Vries

beeldend kunstenaar (NL), website

 1. The Nail Polish Inferno

  Op de fiets rijd ik richting het IJ. Op verschillende plekken heb ik de afgelopen jaren Lost & Found-avonden meegemaakt: in het Lloyd-hotel, in discotheek Escape, en vooral in de anatomische zaal van De Waag op de Nieuwmarkt. Nadat ik m'n fiets heb geparkeerd, loop ik over een smal oplopend pad naar het Muziekgebouw aan het IJ. Misschien omdat ik de afgelopen jaren een lichte hoogtevrees heb ontwikkeld, erger ik me aan het onveilige ontwerp van het toegangspad, tot ik ineens snap dat het gebouw een schip voorstelt, met loopplank.

  De L&F-avond vindt plaats op het bovenste dek, maar eerst gaan we nog eten in het Bimhuis. Ik voel me een beetje onwennig in de rol van journalist annex stukje-schrijver. De vorige keren was ik optredend artiest. Als ik merk dat Serge-Henri Valcke, een van de gasten vanavond, behoorlijk nerveus is, haast ik me te zeggen dat ik hem goed begrijp. 

  Written for L&F Muziekgebouw (02–06–2017)

 1. tekst met lichtshow

  2008, performance, 10 min

  Shown at L&F Light in Escape (21–12–2008)