In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Nyk de Vries

visual artist (NL), website

 1. The Nail Polish Inferno

  Op de fiets rijd ik richting het IJ. Op verschillende plekken heb ik de afgelopen jaren Lost & Found-avonden meegemaakt: in het Lloyd-hotel, in discotheek Escape, en vooral in de anatomische zaal van De Waag op de Nieuwmarkt. Nadat ik m'n fiets heb geparkeerd, loop ik over een smal oplopend pad naar het Muziekgebouw aan het IJ. Misschien omdat ik de afgelopen jaren een lichte hoogtevrees heb ontwikkeld, erger ik me aan het onveilige ontwerp van het toegangspad, tot ik ineens snap dat het gebouw een schip voorstelt, met loopplank.

  De L&F-avond vindt plaats op het bovenste dek, maar eerst gaan we nog eten in het Bimhuis. Ik voel me een beetje onwennig in de rol van journalist annex stukje-schrijver. De vorige keren was ik optredend artiest. Als ik merk dat Serge-Henri Valcke, een van de gasten vanavond, behoorlijk nerveus is, haast ik me te zeggen dat ik hem goed begrijp. 

  Written for L&F Muziekgebouw (02–06–2017)

 1. Text with light show

  2008, performance, 10 min

  Shown at L&F Light in Escape (21–12–2008)