Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Julia van Mourik

Redacteur, programmamaker, creatief directeur The One Minutes Foundation en Lost & Found, website

 1. Tiger en Big Tabby

  dias, 2019, 2 min

  Shown at L&F over spijt (18–01–2019)

 1. Zingende komeet

  De Rosetta heeft een opname van de komeet gemaakt. En wat blijkt: de komeet zingt. Dat is heel wonderlijk, want er is geen weerstand in de ruimte, geen atmosfeer, geen wind. De muziek heeft een frequentie van 40-50 millihertz en is versterkt met een factor 10.000 om het met het menselijk oor te kunnen horen.

  We belden met Karl-Heinz Glaßmeier, principal investigator, head of Space Physics and Space Sensorics aan de Technische Universität Braunschweig in Duitsland. Hij vertelde: “This is exciting because it is completely new to us. We did not expect this and we are still working to understand the physics of what is happening.”

   

  Shown at L&F A Tale of a Tub (06–12–2014)

 1. maanboog

  We eindigen deze avond met een maanboog.
  Het is een regenboog die niet veroorzaakt wordt door direct zonlicht, maar door het licht dat door de oppervlakte van de maan gereflecteerd wordt: het maanlicht.

  2013, dia

  Shown at L&F Artis Library (03–05–2013)

 1. Operette Repelsteeltje

  Het pand aan de Herengracht 470 is omstreeks 1670 gebouwd als woonhuis. De zaal van het Goethe-Institut werd door de laatste bewoners gebruikt als eetkamer. De kamer werd ook gebuikt om voorstellingen te houden. We vonden een foto van de premiere van de operette Repelsteeltje in 1904.

  1904, dia

   

  Shown at L&F Goethe Institut (07–09–2012)

 1. heidi

  Deze foto is genomen in de Dolemieten.

  Voor deze speciale avond werd de vaste bezoekers van Lost & Found via de uitnodiging gevraagd zelf een bijdrage mee te nemen in de vorm van een foto, dia(serie), video, film of website, als herinnering aan de voorbije of andere zomers.

  samen met Misha de Ridder

  2001, photo print

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (01–09–1999)