Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Jeanine Hofland

gallerie houder, website

  1. Be as it May

    Nee, ik heb niet de hele avond als een neurotische galeriehouder ongeïnteresseerd op mijn Iphone zitten kijken tijdens deze avond van Lost en Found op de zolder van het Muziek gebouw aan het IJ. Ik probeerde ijverig aantekeningen te maken voor dit verslag, maar liever had ik ook gewoon mijn notitieblok meegenomen want mijn vingers lijken niet gemaakt voor dit eXtra Small toetsenbord en de onmogelijk af te leren betweterigheid van de autocorrectie. Het is ook niet zo dat ik doorgaans alles liever digitaal doe, het is eerder omgekeerd. Toen ik drie-en-een-half jaar geleden mijn galerie opende greep ik de kans om 'kantoortje te spelen' gretig met beide handen aan. Voor alles heb ik een map, een postvakje, ik heb een labelwriter, post-its in 6 verschillende kleuren, markers, een design nietmachine, plastic mapjes, bubbelplastic in alle mogelijke variaties, een adres stempel en nog veel meer objecten die niet noodzakelijkerwijs een ander doel dienen dan het voeden van mijn stationary obsessie. Zeker niet in deze tijd.

    Written for L&F Muziekgebouw aan 't IJ (27–06–2014)