Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Jamal Ouarichi

schrijver, website

  1. Verloren, ongevonden

    Tranen
    Het is een uur of vier ’s nachts en ik ben weer eens samen met mijn lijfarts in iemands ligbad beland. Die iemand zelf leest ons voor uit De tranen der acacia’svan Hermans. Haar nogal kinderlijke stemmetje contrasteert guitig met de grimmige zinnen. In het schuim dat onze afgematte lichamen aan het oog onttrekt dobberen wijnglazen met een oranjerood goedje erin. Het ziet eruit als Spritz Aperol, maar zo smaakt het niet, ik mis dat frisse van sinaasappels, die barmhartige lichtheid van prosecco. Dit is zwaar spul. De gastvrouw heeft verschillende soorten gedistilleerd door elkaar gemixt, alle even sterk.
    Dit is llleven, lallen mijn hersenen, dit is kunst. 

    Written for L&F Artis Library (03–05–2013)