Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Astrit Ismaili

beeldend kunstenaar (RKS), Instagram

 1. The New Body

  Performance, 2018, 12 min

  For The New Body, Ismaili designed a wearable musical instrument that challenges the biological body’s physical and mental capacities by adding to and changing natural (given) traits. The New Body underlines their ongoing engagement into body and gender politics, and their exploration of the human voice in relation to physical movement.
  In csamenwerking met Kunstverein.

  Andrew Pasquier, Astrit Ismaili transcends their body by building a new one, i-D, 16-12-18

  Shown at L&F The Revival at Oude Kerk (21–12–2018)

 1. Nemesis

  performance, 2017, 20 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (01–12–2017)

 1. Love Research

  In het videowerk van Astrit Ismaili treden 14 bejaarden op. Ze dansen in een lege ruimte met maar 1 nooduitgang. Astrit heeft 1 wapperende vlecht, op het moment dat hij het Sea Palace op een scootmobile binnenrijdt. 10 zaken is hij verloren, achtereenvolgens: telefoon, tas, glas, huis, thee, weg, genot, vrolijkheid, speelsheid en nogmaals vrolijkheid. Zijn handen beweegt hij 5 maal ritmisch bij zijn dans, er lachen 2 personen significant meer dan de andere personen in het publiek. Aan het einde van de performance wordt er tenminste 29 keer achter elkaar in de handen geklapt.

  performance, 2017, 15 min
   

   

   

  Shown at L&F Sea Palace (01–07–2016)