In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Marten Mantel

writer (NL), About Marten's novel

 1. New Year's Lost & Found at Muziekgebouw aan 't IJ

  Alles stemt me droevig: niet alleen de grootse leegte van de donkergrijze maand januari die dreigend boven ons uitsteekt, maar ook minder hevige zaken maken me depressief, zoals een torrent die niet snel genoeg downloadt en het labeltje achter in mijn pyjama dat in mijn nek prikt. Ik eet een mandarijn en de witte sliertjes maken me bijna aan het huilen.

  Het is 3 januari en al mijn endorfines zijn opgebruikt. Er zijn op nieuwjaarsnacht allemaal dingen in mijn mond en neus beland die mijn hele voorraad geluksstofjes in één keer over mijn hersens hebben uitgewrongen. Het is nu tijd voor mij om op de blaren te zitten (ik heb met oud & nieuw namelijk een tijdje ongemerkt op een gloeiend hete radiator gezeten omdat ik geen gevoel meer in mijn lichaam had).

  Terwijl ik richting het Muziekgebouw aan ’t IJ fiets erger ik me dood aan een vrouw die van rechts komt maar mij alsnog voorrang geeft. Ik slaak een zucht van pijn en frustratie als ik eenmaal aangekomen mijn fiets niet direct ergens kwijt kan. Ik bal mijn vuisten als de draaideur van het Muziekgebouw me tergend langzaam binnenlaat. Ik betreed het gebouw en kijk gulzig om me heen, op zoek naar een portier bij wie ik me huilend in de armen kan storten.

  Written for L&F Muziekgebouw aan 't IJ (03–01–2014)

 1. dj set

  2013, DJ set, 30 min 

  Shown at L&F NRC (05–04–2013)