In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Kiza Magendane

student Political Science, writer (COD), website

  1. Alternatieve wereld

    Het is lente. Het is Amsterdam Oost. Het is avond. We bevinden ons in het Hugo Olijfveldhuis, sinds 1919, een thuisbasis van Vereniging Ons Suriname. Julia - een van de organisatoren opent de avond met de vraag of er mensen zijn die geen Nederlands spreken. Achter in de zaal gaan een paar handen de lucht in. Anders dan bij de meeste evenementen in Amsterdam kiest men er voor om alsnog door te gaan in Nederlands - en waar nodig te vertalen. Als strijder tegen de verloedering van de Nederlandse taal vind ik dat stiekem leuk. Iedereen wordt gevraagd om een telefoon uit te doen. Ook uitzonderlijk voor Amsterdam - een stad waar men vooral gevraagd wordt om mee te twitteren tijdens evenementen. 

    Written for L&F Vereniging Ons Suriname (07–04–2017)