In line with national policy relating to the corona virus, Lost & Found stops its activities until further notice. Please be welcome to the Lost & Found archive.

Since 1997, over 200 sessions of stray images and sound have been organised. Artists, writers, scientists and musicians present work in progress, experiment or present work that doesn't fit into their oeuvre (yet). A specific and unique stage for diverse and hybrid works which don't fit comfortably into galleries or museums.

Hagar Peeters

writer (NL)

  1. Verloren en buiten de tijd gevonden

    Als ik voor de eerste keer in mijn leven de trap naar de bovenste verdieping van de Waag aan de Nieuwmarkt bestijg, heb ik het gevoel dat ik stiekem binnen kan in de bunker die mijn hele jeugd een geheim voor mij gebleven is en me vanwege zijn ouderdom mateloos intrigeerde. Zelfs het nu op de begane grond gevestigde restaurant was er nog niet. De bovenverdieping met het Theatrum Anatomicum waar Rembrandt De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp heeft geschilderd, was nog niet toegankelijk. Het was voor mij het kasteel uit mijn jeugd toen ik aan de Nieuwmarkt woonde, en het zat altijd potdicht. Onneembaar als het verleden zelf.

    Written for L&F Theatrum Anatomicum (07–06–2013)