Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Hagar Peeters

schrijver

  1. Verloren en buiten de tijd gevonden

    Als ik voor de eerste keer in mijn leven de trap naar de bovenste verdieping van de Waag aan de Nieuwmarkt bestijg, heb ik het gevoel dat ik stiekem binnen kan in de bunker die mijn hele jeugd een geheim voor mij gebleven is en me vanwege zijn ouderdom mateloos intrigeerde. Zelfs het nu op de begane grond gevestigde restaurant was er nog niet. De bovenverdieping met het Theatrum Anatomicum waar Rembrandt De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp heeft geschilderd, was nog niet toegankelijk. Het was voor mij het kasteel uit mijn jeugd toen ik aan de Nieuwmarkt woonde, en het zat altijd potdicht. Onneembaar als het verleden zelf.

    Written for L&F Theatrum Anatomicum (07–06–2013)