Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Yentl van Stokkum

schrijver, beeldend kunstenaar, website

 1. IEMAND HEEFT SPIJT VAN DE KAT DIE EENZAAM STIERF
 1. Lost en Found over Spijt

  Gepubliceerd in Mister Motley, 8 March 2019

  We zijn allemaal zenuwachtig. Het is een avond waarin onze spijt wordt blootgelegd. Als het een klier was, hadden we haar kunnen verwijderen. We hadden haar kunnen ontleden tot alle componenten zichtbaar waren: angst, schuldgevoel, schaamte en wat al niet meer. Het zou makkelijk zijn de complexiteit ervan uit te leggen. Onze spijt zou zichtbaar zijn. 

  We gaan de voormalige snijzaal van de Waag in. Passeren Ian de Ruiter die een sculptuur omhelst. Hij staat heel stil. Het sculptuur oogt zwaar. We nemen plaats. We wachten tot het ontleden begint. 


  JULIA

  Julia van Mourik heeft spijt van Tiger en Tabby.
  ‘Als je een dier gevangen houdt, houd je jezelf gevangen.’
  Tiger en Tabby doen niet veel en als ze wel iets doen vallen ze van daken.
  De kittens zitten voornamelijk binnen. Het maakt ze ongelukkig.
  Daarom wil Julia aan catsharing doen.
  De onderbuurvrouw houdt van katten. 

  Julia’s spijt komt tot een goed einde en we geloven dat spijt opgelost kan worden. 

  Written for L&F over spijt (18–01–2019)