Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Van Leo

fotograaf (EG), website

  1. zelfportretten en klassiekers

    Van Leo is een Egyptische glamour fotograaf uit de jaren 40-60. Hij heeft slechts vijf jaar voor zijn dood erkenning gekregen als kunstenaar. De laatste tien jaar van zijn leven werkte hij samen met Barry Iverson die zijn foto's afdrukte. Vanavond laat Barry ons een selectie zien van Van Leo's eigen favorieten. We zien een groot aantal zelfportretten uit de jaren 40, hier kreeg hij altijd ruzie met zijn vader over omdat ze duur waren en niets opleverden. En een aantal klassiekers uit de jaren 40, 50 en 60. Waaronder veel landschappen die nooit eerder vertoond zijn.

    1940-1965, dia's, 5 min

    Shown at L&F Cairo (03–12–2006)