Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Steen

muzikant, website

 1. vermiste katten

  dias, 2016, 8 min
  rap, 2016, 3 min

  "Hij toonde ons wat hij had overgehouden aan zijn korte, onafgemaakte studietijd aan de Gerrit Rietveld Academie: een plastic tas vol 'vermiste-kattenposters'. De opdracht was iets uit zijn omgeving mee te nemen. Zijn docenten vonden het maar niks, die gejatte posters. In tien minuten tijd maakte Steen elke poster belachelijk. Hij deelde ze uit en zong daarna een verdrietig en boos liedje 'over mijn leven'.
  Toen grolde hij verder: 'Ik had natuurlijk al die katten zelf gekidnapt.' Schrijfster Alma Mathijsen, zelf Gerrit Rietveld Academie alumna, zag het voor zich: 'Aha, je hebt een grote kooi vol katten?' Waarop Steen zei: 'Ja, en dat die kooi dan de expositie is!' We lachten. Ik was vast niet de enige die vermoedde dat Steens kunstdocenten dit fictieve kunstwerk wél hadden kunnen waarderen."
  Jeanne Prisser, Een plastic tas vol 'vermiste-kattenposters', de Volkskrant, 11 maart 2016​

  Shown at L&F Kattenkabinet (04–03–2016)