Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Sabry Amroussi

historicus, Sabry Amroussi op Facebook

 1. Het is maar zelden dat de werkelijkheid overeenkomt met het ideaalbeeld dat je voor je geestesoog hebt.

  Vrijdagavond 25 april. Koningsnacht. Ik wandel over de Keizersgracht naar nummer 324, waar ik vanavond getuige mag zijn van een editie van Lost & Found. Dat, en een vakkundig afgehaalde Thaise Maaltijd.
  Dit moet ongeveer de route zijn geweest die Arthur Schopenhauer in 1803 heeft afgelegd toen hij het net een kwart eeuw jonge genootschap 'Felix Meritis’ vereerde met een bezoek. Er is mooi helder Hollands Licht, en ik verheug mij op een avond vol leering en vermaak in de beste verlichte tradities die in dit eerbiedwaardige pand sinds lange tijd beoefend worden.

  Written for L&F Felix Meritis (25–04–2014)

 1. rariteitenkabinet

  Sabry Amroussi toont beelden uit zijn verzameling. We zien onder andere een Katzenklavier en een gravure van een vrouw die konijnen zou baren.

  dia's, 7 min, 2014

  Shown at L&F Muziekgebouw aan 't IJ (03–01–2014)