Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Pieke Werner

beeldend kunstenaar en schrijver (NL), website

 1. Dat wat er niet gezegd wordt

  Lost & Found vond onlangs plaats in Steim  (STudio for Electro-Instrumental Music).
  Het was een avond die verdacht veel draaide om het verhullen en onthullen van informatie, het onleesbaar of leesbaar (proberen te) maken van een geheime boodschap en het onherkenbaar maken van de verzender.
  Ik was erbij en ging op zoek naar het verborgen motief van de avond. 

  Abeltje en Onkeltje zetten de toon. Terwijl de gasten binnen komen, klinkt het jaren 90 nummer Mister loverman.
  Wie was in godsnaam die Shabba Ranks, vraag ik me af. Ik weet nog dat we op de basisschool naar aanleiding van deze hit voortdurend ‘Shabba!’ riepen. En dat kwam vooral door een overblijfmoeder die in die tijd vaak op het plein stond. Wat we met dat ‘woord’ bedoelden, wilde ze van ons weten. Dat gingen we haar niet vertellen. De suggestie van een onderlinge geheimtaal wakkerde in ons iets triomfantelijks aan, en we gingen ons expres heel mysterieuzer gedragen, herinner ik me.

  Written for L&F Steim (18–10–2013)