Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Pavèl van Houten

beeldend kunstenaar, website

 1. Lost & Found in restaurant Sea Palace in 91 getallen

  Bij de aankondiging bedankt Julia van Mourik 3 keer 1 persoon, en laat tussendoor 6 stiltes vallen. Binnen 20 seconden zet iedereen zijn telefoon uit, terwijl Julia 3 keer relatief wild met haar armen beweegt. 7 kunstenaars zullen deze avond het podium beklimmen.
  Aan 2 personen in de zaal wordt gevraagd uit te leggen wat Lost & Found is: 50% vindt dat het ‘floating evenings’ zijn. De overige 50% vindt het ‘artists showing what they are working on’. Als medecurator Jan Hoek vraagt of iedereen hem kan verstaan, reageren 24 personen.  96% zegt ‘ja’. 4% zegt ‘nee’. Hij kondigt daarna de 1ste artiest aan. 

  Nummer 39 is een gerecht op de menukaart van een Chinees restaurant, en de titel van het videowerk van Benjamin Li. 2 keer 2 minuten worden vertoond. We zien dat via de handen van zijn ouders, 132 diner-onderdelen, van het ene naar het andere bord, worden overgeplaatst

  Written for L&F Sea Palace (01–07–2016)

 1. Nieuwmarkt data

  performance, 2016, 13 min

  Shown at L&F theatrum anatomicum (01–04–2016)