Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Nina Thibo

kunstenaar en schrijver, website

  1. We komen nooit meer van elkaar af

    I.
    Fotografe Sanne de Wilde (Belgie, 1987) presenteert haar project ‘The Dwarf Empire’. Zij bezocht in de Chinese provincie Yunnan, het attractiepark ‘World Ecological Garden of Butterfly’ waarin ‘The Land of Dwarves’ gehuisvest is. Dit letterlijke dwergenland is opgericht door de heel rijke Chen Mingjing. Hij presenteert het attractiepark als een goed doel, dwergen krijgen in China namelijk geen financiële ondersteuning en in het park kunnen ze wonen en werken. Al is ‘wonen’ in de dwergen-huisjes, een groot woord aangezien ze onderdeel van het park zijn en de 77 dwergen tweemaal daags een show moeten opvoeren. Het daadwerkelijke wonen wordt in een flat in een buitenwijk gedaan, waar ze met z’n allen een soort schaduw-samenleving vormen.
    De Belgische fotografe is een knappe, blonde westerlinge. Terwijl ze de dwergen ongeveer drie weken op de voet door het park volgt om ze te fotograferen, is ze voor de toeristen die naar de dwergen-shows komen kijken onderdeel van het aangeboden entertainment.  

    Written for L&F Theatrum Anatomicum (06–12–2013)