Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Maurits de Bruijn

beeldend kunstenaar, schrijver, editor (NL), website

 1. Everything but Untitled

  Maurits leest een tekst opgebouwd uit titels van liedjes. Achter hem, op het grote scherm, zien we live muziekuitvoeringen.

  2013, performance, 12 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (06–09–2013)

 1. Broer

  In de stijlkamer zit Maurits aan een lange tafel met kaarslicht. Met een kalme stem praat hij over zijn broer, die tien jaar geleden verdween. Dan leest hij voor uit het boek dat binnenkort uitkomt, over samenzijn met zijn zes jaar oudere broer. Over hun spelletjes en hoe ze elkaar vonden door te spelen. Na afloop zijn er veel vragen. Waarom wordt iemand dood verklaard? vraagt iemand.

  2012, voordracht, 15 min

  Shown at L&F De Pastorie (06–07–2012)