Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Matthijs Bosman

beeldend kunstenaar (NL), website

  1. Hynose kunst

    We hadden gehoord van het werk van Matthijs. Hij zou mensen hypnotiseren, via een hypnotherapeut, en dan een herinnering aan een fictief kunstwerk in hun hoofd plaatsen. Matthijs vertelt vanavond over het oproepen van een gedachte, het aansturen van een verbeelding en het implanten van een herinnering. Vanuit het publiek komen veel vragen mbt ethiek en het creatieve proces. De hypnose wordt gebruikt om beelden op te roepen, net als in andere vormen van kunst.

    2009,voordracht, 15 min
     

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (03–07–2009)