Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Martijn den Ouden

schrijver, beeldend kunstenaar, website

 1. Lost & Found is coming home

  20.30u

  De ingang naar de Waag Society is bereikbaar via een brug die over de bouwput is geslagen. Er wordt aan een nieuwe fundering gewerkt. De wenteltrap leidt naar het anatomisch theater in een van de torens waar chirurgijnen in zwartgallige tijden boevenlijken opensneden. Nu schijnt er de zon en wordt het bezoek onthaald met Opal. Een in feestbekers uitgeschonken zwart stroperige vloeistof dat naar tandpasta en drop smaakt.

  21.00u

  Julia van Mourik leidt de avond in. Roken moet buiten. Drinken moet binnen. Anders voelen de terrasbezoekers zich verongelijkt en komen ze hun gram halen bij het horecapersoneel; dat zij ook liever hun eigen consumpties uit eigen feestbekertjes willen drinken. De nooduitgang is er wel, maar zit dicht. Julia: ‘There is a window,’ ze wijst naar de openstaande torenramen, 14 meter boven de bouwput, ‘what the hell, there is not going to be a fire tonight.’ Het thema van de avond; IJsland.

  Written for L&F is coming home (30–05–2014)