Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Mark Bradford

beeldend kunstenaar (USA), The Guardian

 1. Niagara

  Julia van Mourik kondigt een videowerk aan, dat zowaar in musea wordt getoond. Namelijk een werk van Mark Bradford, getiteld ‘Niagara’. Julia vermeldt dat ze geen toestemming had gekregen om het daadwerkelijke videowerk te laten zien, maar enkel een documentatie video van het videowerk in een museum. Dat past in de context van Lost & Found.

  In de video zien we een Afro-Amerikaanse man die op een vrij ‘sassy’ manier door een nogal afgetakelde straat in Los Angeles loopt. Heupen zwaaien hevig van links naar rechts. Geluid is afwezig bij de video. De zaal is stil en staart meditatief naar een lopende man op straat. We zien enkel zijn rug. Het werk intrigeert vanwege zijn directheid en eenvoud. Waarom loopt een Afro-Amerikaanse (1) man (2) op zo’n manier door een achterstandswijk (3). Dat maakt zijn loop zo sterk. Hij eigent die hele straat toe, en zijn identiteit. Het is een socio-politiek geladen werk zonder dat het je vertelt hoe je over bepaalde kwesties moet/hoort te denken. Het had iets poetisch en kan los van de boodschap goed op zichzelf staan, net als die man zelf!

  Lisa Tan, Mark Bradford Exhibition at LAXART, Los Angeles, CA (2006) | Slim Khezri

  video, no sound, 2005, 3,17 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–10–2018)