Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Marieke Poelmann

schrijver, journalist, website

  1. EEN AVOND ALS EEN LAPJESPOES

    In museum het Kattenkabinet zijn de katten overal. Op schilderijen, in beelden en spreuken, zonder zich direct in levende lijve te laten zien. Ze spelen de hoofdrol in een film waar ze liever doorheen slapen. Geen fly on the wall, maar poes onder wol. Er zouden er drie moeten zijn, in het enige permanent bewoonde huis in de Gouden Bocht.

    “Het gaat niet alleen maar over katten hoor”, zegt Lost & Found organisator Alma Mathijsen aan het begin van de avond. Een waarschuwing, of een geruststelling, al naar gelang. Ik heb maar één vraag: kunnen een boer, drie kunstenaars, een rapper, een bioloog, twee operazangeressen, een schrijver en een componist de pluizige bewoners uit de donkere hoeken van het Kabinet toveren?

    Written for L&F Kattenkabinet (04–03–2016)