Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Marek van de Watering

nieuwe media en computer wetenschapper, beeldend kunstenaar (NL), website

  1. Quake World

    Volgende gast was Marek van de Watering. Hij is een kunstenaar en gamer en laat zien dat het oude spel Quake World een wereld vol digitale identiteits- en modeontwerpers was. Na een update van het spel werd het opeens mogelijk om elkaars poppetje te kunnen zien en tevens werd het mogelijk om ze te personaliseren, met alle gevolgen van dien. De meest vreemde karakters werden geschapen. Het uiterlijk van deze poppetjes worden ‘skins’ genoemd, en men creëerde de gekste skins. Van een Hitler met tieten tot enorm brede crackhoeren die onderdeel uitmaakten van een zogeheten ‘clan’.

    perfomance, Quake World, 1996, 10 min

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–10–2018)