Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Lorianne van Gelder

journalist, website

  1. Weg met de lelijke kunstprijzen

    Een kunstenaar wint een prijs voor zijn uitmuntende kunstprestatie. Maar het beeld dat hij vervolgens krijgt is vaak te lelijk voor woorden. Prijs de prijs licht het aanbod door en beloont de mooiste prijs.

    Toen ontwerper Sander Plug de Cinema Affiche prijs won moest een koerier het eerbetoon, een wisseltrofee van een ingelijst affiche van de klassieker Jonge harten (1936), ontworpen door Titus Leeser, bij hem thuis afleveren. “Ik heb hem een jaar lang achter de piano laten staan en toen moest ik hem weer inleveren.”

    Written for L&F Prijs de prijs (13–10–2011)