Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Katja Mater

beeldend kunstenaar (NL), website

 1. Aspect

  We zien een abstract vlak dat lijkt te zweven in de ruimte. Dan tast het licht langzaam de contouren van het voorwerp af, dat bij nadere beschouwing een bank blijkt zijn.
  Katja vertelt dat ze met een diaprojector voorwerpen in een opslag bescheen, de camera volgt het licht.
  Katja is iemand die met fotografie werkt maar zichzelf geen fotograaf noemt. Haar werk gaat meer over het vastleggen van licht. Ze is gefascineerd door het medium fotografie, de technische conventies, de beperkingen. Ze probeert de kijker naar fotografie te laten kijken i.p.v. de fotografie transparant te maken.

  2009, video, 9 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (06–03–2009)

 1. DJ