Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Idan Hayosh

beeldend kunstenaar en geluidskunstenaar (IL), website

  1. Theoretical Demonstration of Pyrotechnics

    Bij wijze van klap op de vuurpijl verschanst een expert in pyrotechniek zich in het donker. Hij vertelt over effecten die gebruikt worden om een show of rockconcert een hoogtepunt te bezorgen. Hij kondigt de naam en van een techniek aan, terwijl wij in het pikdonker afwachten. Er explodeert iets, je weet niet of je eerst het licht ziet en dan de knal hoort of andersom. Zomaar vanuit het niets iets oorverdovends, wordt de zaal even in lichterlaaie gezet en valt er daarna iets in gruzelementen op de vloer. 

    2009, performance, 5 min
     

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (03–07–2009)