Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Henriette Hamer

ingenieur, muzikant, Sledgehammer productions

  1. How does a picture sound

    Henriette Hamer maakt kunst in het programma Excel. Zij is zo geobsedeerd door dit programma dat ze telkens de grenzen opzoekt van wat dit programma (visueel) kan doen. Als een ware digitale mathematiek tovenaar weet ze door middel van formules patronen, grafieken en andere structuren binnen de template van Excel te laten dansen op het scherm. Het was werkelijk ontroerend om te zien. Je zag passie en verwondering bij haar. Excel is van haar. Dat stoffige kutprogramma weet zij zo te manipuleren dat je op je vrije vrijdagavond naar een Excel document wilt kijken. 

    performance, excel, 2018, 15 min

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–10–2018)