Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Erik Jan Harmens

dichter (NL)

 1. Zwagergids & Hitshot

  dias, 1978-2016, 12 min

  Shown at L&F Kattenkabinet (04–03–2016)

 1. alsof ik over een kaars heenkeek

  Toen de presentator in het Nederlands vroeg of er iemand in de zaal was die geen Nederlands sprak, en tenminste één iemand daarop zijn vinger opstak, werd Engels de voertaal tijdens deze editie van 'Lost & Found'. Vriendelijkheid was sowieso troef vorige week in het Theatrum Anatomicum, bovenin de Waag op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Er werd moonshine geserveerd, of in gewoon Nederlands: zelfgestookte booze. En er was dan weliswaar geen nooduitgang in het zaaltje, maar wel een advies hoe je de ruimte toch kon verlaten in geval van brand: ‘You just jump out of the window!’ Allemaal niet conform de regels natuurlijk, dus voor de ambtenaar belast met openbare veiligheid die dit leest: ik zuig het allemaal uit mijn duim. 

  Overigens herinnerde ik me pas dat ik 14 jaar geleden zelf had opgetreden op een ‘Lost & Found’-avond toen ik de trappen van de Waagtoren opliep. Behalve die wenteltrap weet ik er niets meer van, misschien omdat ik toen nog alcohol dronk, ook vanuit de gedachte: hoe meer je drinkt, hoe beter je optreden. Deze avond hield ik het bij tonic. Overigens is Lost & Found ‘een avond vol verdwaalde beelden en geluiden', daar past dat geheugenverlies dan weer prima bij. 

  Written for L&F Theatrum Anatomicum (06–11–2015)

 1. Untitled