Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Ellis Kat

journalist, Facebook

 1. Why women should pee on things

  Gepubliceerd in Mister Motley 08-12-2017

  Wildplassen is nooit mijn grootste talent geweest. Als kind heb ik het eens geprobeerd in de berm van de snelweg. Het ging twee seconde goed, maar al snel sijpelde de warme vloeistof via mijn bovenbeen op mijn broek. Terwijl ik de rest van de rit moest toezien hoe mijn pijpen droog wapperden tussen de autoruit, beloofde ik mezelf: dit doe ik nooit meer.

  In een gekleurde slaapzak versiert dj Thomas van der Does de inloop – en later de pauze – van het programma met zijn set. Zijn met glitters overgoten ogen zitten dicht. Does zijn handen maken langzame bewegingen door de lucht terwijl hij zacht meezingt met de muziek. Dit belooft een knappe nacht te worden.

  We gaan beginnen.

  Written for L&F Theatrum Anatomicum (01–12–2017)