Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Ayman Ramadan

beeldend kunstenaar (Egypte), website

  1. Boulaq

    Ayman is een Egyptische kunstenaar die aan de Rijkakademie studeert. Op het grote scherm zien we een Egyptische barbier die een klant behandelt met fijne katoenen draden. Er wordt beurtelings ingezoomd op het geconcentreerde gezicht van de barbier en het gezicht van zijn klant. De draden vliegen als in een choreografie in hoog tempo over de wangen van de klant. Je hoort de draden over elkaar schieten, als gespannen elastiekjes. De klant blijft voor zich uit kijken, maar aan de opwellende tranen in zijn ogen zien we dat het pijn doet.

    Ayman vertelt ons over zijn vrienden die op dat moment op het Tahrir Square staan.

    2011, video, 3 min

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (16–12–2011)