Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Amr Fekry

beeldend kunstenaar (USA)

  1. Observatie in Zwitserland

    Tijdens zijn verblijf in Zwitserland filmde Amr vanaf zijn balkon een jongen bij de rivier. Op de achtergrond horen we de Sufi muziek uit opper Egypte zie hij in zijn kamer speelt. Het blijft lang onduidelijk wat de jongen doet. Door zijn expressieve mimiek, denk je in eerste instantie dat hij een acteur is. De jongen lijkt in overweging te zijn. Zal hij het hek tussen de rivier en de weg over klimmen? Uiteindelijk klimt hij over het hek en hij loopt langs de weg. Om de paar meter verdwijnt hij uit het zicht van de camera achter een boom. Hij lijkt in parano toestand te zijn. Iemand uit het publiek vindt de film smakeloos en meent dat de jongen wordt uitgelachen. Er ontstaat een discussie over het publiekelijk vertonen van filmopnames van personen die in de openbare ruimte gefilmd zijn zonder dat zij dat weten. Iemand vraagt of Amr hem geholpen had als deze jongen zelfmoord was gaan plegen. Amr vertelt dat heeft in deze jongen zijn eigen gemoedstoestand verbeeld heeft gezien. Hij heeft zich in Zwitserland eenzaam en misplaatst gevoeld. 'Switzerland is like a big hospital'.

    DVD, 10 min

    Shown at L&F Cairo (03–12–2006)