Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

VPRO stagiaire

  1. Volksvermaak & kunst

    De combinatie klinkt vreemd, maar hij bestaat. Lost & Found organiseert al vijf jaar lang avonden die deze beide elementen bevat. Video's, korte en lange film, dia's en cd-roms van (beginnende) kunstenaars worden vertoond aan een juichend, klappend en kritisch publiek.
    De Lost & Found avonden worden samengesteld uit werk van hededaagse kunstenaars dat eigenlijk nergens echt op zijn plek is, afgewisseld met interessante dingen van vrienden. Zo staat een diaverzameling van een stewardess naast Arnoud Hollemans' montage van een Franse pornotape in 'Museum', waarbij hij alle sexscènes wegliet en er hilarische lusteloze gesprekken vol dubbelzinnige opmerkingen overbleven. Kortom, een samenraapsel van vreemde eenden in de bijt dat bijzonder goed lijkt te werken. Gewoonlijk vinden de avonden plaats in het Theatrum Anatomicum in de Waag, maar onlangs hield Lost & Found een Drive-inside. Volksvermaak ten top.

    Written for L&F De Kompaszaal (05–11–2004)