Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Valie Export

beeldend kunstenaar (AT), website

 1. Mann & Frau & Animal

  Weer een bijdrage van onze geheime correspondent. De film is gezien in dezelfde tentoonstelling als Marina Abramovic' ’Balkan Erotic Epic’ die we op 6 maart vertoonden. Valie's film is bloedserieus en heftig, en ondanks dat ie achterhaald is door de tijd, toch goed.
  We vertoonden een 16 mm print die we speciaal hadden ingevlogen uit Parijs. Valie eist een vrouwelijke sexualiteit op in een, zeker in die tijd, door mannen gedomineerde sexualiteit. We kijken eerst naar een brullende en dan naar een bloedende kut.

  1973, 16mm, 10 min

   

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (03–04–2009)