Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Siobhan Tattan

beeldend kunstenaar (IE/NL)

 1. The Listening Watch

  Bij binnenkomst liep het publiek backstage langs een gordijn, waar delen van de installatie van Siobhan te vinden waren. Het geluid vanuit twee speakers leidde via twee elkaar overlappende geprojecteerde zonnen en een prachtige projectie op het gordijn naar het podium, waar drie acteurs zaten. Het publiek werd zo onderdeel van wat er op het podium gebeurde. Siobhan vertelt dat de installatie geinspireerd is op het science-fiction boek The Invention of Morel (1940) van de Argentijnse schrijver Adolfo Bioy Casares. Ze verwijst naar de oorspronkelijke functie van de ruimte, een pathologisch anatomisch laboratorium, waar het kijken en bekeken worden centraal stond en waar de grenzen tussen dood en levend werden verkend.

  2010, installatie, 30 min

   

   

  Shown at L&F SMART project space (15–10–2010)