Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Rutger Lemm

schrijver (NL)

  1. Vakantiegevoel

    Iedereen kent het gevoel. Je gaat op reis naar een ver land en hoewel je de eerste week last hebt van ontwenningsverschijnselen, laat je uiteindelijk al je patronen los en voel je hoe je meer openstaat voor indrukken en contact met anderen. Toen ik de schrijver David Sedaris interviewde noemde hij de beginfase van deze positieve cultuurshock de tijd van “de brandende ogen”. “I love that, when you have the burning eyes,” zei hij met een gelukzalige staar. Het voelt alsof je de hele dag aan de MDMA bent. Je wordt overvallen door allerlei hippiegedachten, zoals dat ‘we allemaal hetzelfde zijn’ en je neemt je vurig voor om deze openheid te behouden. Maar eenmaal thuis val je al snel terug in je chagrijnige cynisme, de routine, de vooroordelen. Je vergeet al snel om gedag te zeggen als je een winkel verlaat en ergert je kapot aan stonede toeristen die midden op het fietspad lopen. Welkom terug.

    Written for L&F Thomaskerk (05–10–2012)