Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Ruchama Noorda

beeldend kunstenaar (NL), website

  1. Inflatieheiligen

    Ruchama heeft de Vrije School gedaan en dat is soms ook onderdeel van haar werk. Tijdens haar onderzoek stuitte ze op de Inflatieheiligen. Dat waren predikers, narren, profeten ingewijden en zonderlingen, die begin twintigste eeuw door het Duitse Rijk trokken met alternatieve ideeën over economie, gezondheid en maatschappij. Voor L&F breidde zij inflatieheiligen aan Monte Verita Krishnamurti, nudisten, kampeerders, Rudolf Steiner, Rote Armee Fraction en Greet Hofmans, vergezeld van een duizelingwekkende hoeveelheid bijzondere beelden.

    2009, lezing, 15 min
     

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (06–03–2009)