Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Ruben van Zwieten

predikant en ondernemer (NL), website

 1. Architectuur van de Thomaskerk

  Ruben neemt ons mee door de kerk en toont de golvende en dalende vorm van het dak die de reis van het Joodse volk door de Rode Zee naar een nieuwe wereld symboliseert. Zij zaten vast in een systeem van slavernij en uitbuiting, net zoals wij allen soms vast dreigen te raken in ons systeem. Hij wees in de richting van de Zuidas. Toen wees hij naar het hoge dakraam en zei dat het licht dat daar overdag doorheen schijnt hem altijd herinnert aan het doorbreken van patronen.

  2012, voordracht, 20 min

   

  Shown at L&F Thomaskerk (05–10–2012)

 1. Oblomov

  Ruben is in de pauze binnen gekomen en iemand uit het publiek vat de eerste deel van het programma voor hem samen. Ruben vertelt dat hij terug wil naar tekst, naar het boek in de kerk en in de maatschappij. Niet alleen de bijbel, maar ook literatuur; echt lezen wat er staat. Hij richtte daartoe de literatuurtafel op, waar in een kleine groep een bekend literair werk gelezen wordt. Hij las daar o.a. Oblomov. Vanavond leest hij voor uit Oblomov, de man die de eerste 150 pagina's zijn bed niet uitkomt. Oblomov schreeuwt uit dat hij niets heeft met literatuur, het echte leven kun je er niet mee beschrijven, alleen stereotiepen: 'Toon mij de ware mens!'

  1859, voordracht, 15 min

   

   

  Shown at L&F About the importance of doing nothing (01–06–2012)