Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Pieter Paul Pothoven

beeldend kunstenaar (NL)

 1. Opzoek naar lapis lasuli in Afghanistan

  Pieter Paul Pothoven reisde af naar het onherbergzame noorden van Afghanistan opzoek naar de oeroude mijnen van de zeldzame steen lapis lazuli, de basis voor het uiterst stabiele blauw kleurpigment ultramarijn. Hij vertelt dat hij de steen wilde bemachtigen om een chromakey scherm van te maken. We zien dia's van een gebied waar nooit buitenlanders komen. We zien donkere grotten en dorpjes die opgaan in de alles overheersende omgeving van tinten bruin steen. Ondanks dat Marco Polo er al een mislukte expeditie naartoe belegde, zijn de mijnen pas eind 19e eeuw door westerlingen bezocht en zijn ze nooit goed in kaart gebracht. 

  2010, dia's, 15 min

   

   

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–03–2010)