Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Pablo Pijnappel

beeldend kunstenaar (BRA), website

  1. Quirijn

    We zien een jongen door de straten van Berlijn lopen. Hij schrijf in een boekje, hij drinkt koffie en hij tennist tegen een muur. Hij vertelt dat hij zijn leven lang niets doet en dat hij zelfs aan de kunstacademie is afgestudeerd omdat een leraar zijn nietsdoen als kunstwerk presenterende bij de examencommissie. Hij zegt elke dag wakker te worden met een rijk gevoel van een vol leven. De filmmaker komt ook aan het woord en vertelt hoe hij Quirijn ontmoet heeft en hoe hij zijn overgave aan het leven benijdt. Na de film, vertelt Pablo over de telefoon vanuit Buenos Aires dat hij zelf een beetje een Quirijn is.

    2011, 16 mm, 18 min

     

    Shown at L&F About the importance of doing nothing (01–06–2012)