Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Marjolijn Dijkman

beeldend kunstenaar (NL), website

  1. Rave Nature

    Marjolijn bouwde Rave Nature speciaal voor Festival Cement in het Enci bos. De Enci bettonfabriek is de hoofdsponsor van het festival. De natuurlijke omgeving is sterk aangetast door de winning van het cement. En er zijn problemen tussen de cementfabriek en omwondenden. Het platform is een  voorstel voor een betonnen platform in het bos. Het festivalpubliek werd in het donker met bussen naar de plek vervoerd.
    Op het grote scherm in de Escape zien we het betonnen platform oplichten tussen de bomen. Dan barst er een lichtshow los op het rave-nummer 'Move you’re ass' van Scooter. De bewegende lampen lijken dansers te zijn in deze lege disco.

    2005, video, 4 min

    Shown at L&F Light in Escape (21–12–2008)