Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Lars Vilks

beeldend kunstenaar (SE), website

  1. Nimis

    We kijken naar een registratie van een werk van Lars Vilks – die nu vooral bekend is vanwege zijn Mohammed cartoons. Waar we nu naar kijken is op een heel andere manier provocatief. De Zweedse kunstenaar bouwde zijn sculptuur op een stuk grond aan de Zweedse kust, dat hij vervolgens uitriep tot een onafhankelijke staat. Het werk werd pas na twee jaar ontdekt en is sindsdien onderwerp van een bestuurlijke strijd - de enige grond die ik ooit bezat was mijn projecttapijt, en ook daar is strijd geleverd.

    video, 2015

    Shown at L&F Trippenhuis (06–03–2015)